معمولا دختر و پسری که قصد ازدواج با یکدیگر دارند، در اوایل راه هیچکدام حتی به جدایی فکر هم نمی کنند اما اگر نگاهی به آمار طلاق روزانه در کشور بیندازیم خواهیم دید که متاسفانه بسیاری از ازدواج ها، تاریخ انقضای زود هنگامی دارند. در این مواقع در صورتی که زن و مرد هردو با جدایی موافق باشند سریع ترین راه یعنی طلاق توافقی را انتخاب می کنند.
اما طلاق توافقی مسائل مختلفی دارد که بیشتر مردم آن ها را نمی دانند. به همین دلیل قصد داریم در این مقاله به صورت مفصل درمورد طلاق توافقی صحبت کنیم.
برخلاف تصور عموم که طلاق گرفتن با جنگ و دعوا و لجبازی همراه است، شرایطی هم پیش میآید که زن و شوهر با توافق یکدیگر جدا میشوند.
قابل توجه است که این توافق در جنبههای دیگر مانند مهریه و حضانت یا ملاقات فرزندان شامل میشود و هر توافقی که زوجین در این موضوعات داشته باشند برای دادگاه قابل قبول و محترم خواهد بود. شرایط گرفتن مهریه در این حالت با طلاق یک طرفه کمی متفاوت است که خانم ها قبل از اقدام باید بدانند.
حضانت فرزندان در طلاق توافقی
این نکته در طلاق توافقی به نظر خود زوجین بستگی دارد. اما به صورت قانونی حضانت فرزندان تا 7 سالگی با مادر است و بعد از آن به عهده پدر میباشد. فرزندان بالای سن بلوغ (یعنی دختران بالای 9 سال و پسران بالای 15 سال) از سن حضانت یا نگهداری خارج شده و دادگاه تکلیفی در خصوص آنها ندارد تا حضانت را در رای مشخص کند.
طلاق توافقی چگونه طلاقی است؟
طلاق توافقی، طلاقی است که طی آن زن و مرد با توافق یکدیگر تصمیم به جدایی میگیرند و این طور نیست که یک نفر دادخواست بدهد و دادگاه نفر دیگر را حضور بکشاند بلکه هر دو نفر به دادگاه مراجعه میکنند و دادخواست طلاق توافقی میکنند. نحوه رسیدگی به طلاق توافقی و قوانین مربوط به آن با انواع دیگر طلاق، تفاوت دارد و میزان و نحوه پرداخت مهریه در این نوع طلاق متفاوتتر است.
مهریه در طلاق توافقی
شرایطی پیش میآید که زوجه باید حداقل نصف مهریه خود را ببخشد تا طلاق توافقی صورت بگیرد یا در بعضی شرایط دیگر میتواند حتی بیشتر از آن بگیرد.
گواهی عدم سازش در طلاق توافقی
زن و شوهری که قصد دارند به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند، باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و دادخواست طلاق توافقی را ثبت کنند. سپس برای آنها جلسه مشاوره تعیین میشود. بعد از حضور در جلسه مشاوره، مشاور نظر خود را برای دادگاه ارسال میکند و قاضی برای ادامه روند طلاق و قبول دادخواست، تصمیم خود را اعلام میکند و زوجین گواهی عدم سازش دریافت میکنند.
بعد از صدور گواهی عدم سازش از سوی دادگاه، زن و شوهر میتوانند به دفتر ازدواج و طلاق مراجعه کنند و از سر دفتر بخواهند که صیغه طلاق را جاری کند. بعد از جاری شدن خطبه طلاق، رسماً زن و شوهر از یکدیگر جدا شده محسوب میشوند.
باطل شدن گواهی عدم سازش
نکته بسیار مهم در این زمینه این است که گواهی عدم سازش فقط تا مدت سه ماه اعتبار دارند و پس از آن باطل محسوب میشود. اگر طی این سه ماه زن و شوهر برای طلاق مراجعه نکنند، باید مراحل طلاق را از ابتدا شروع کنند.
چنانچه سوالاتی در رابطه با طلاق توافقی دارید می توانید به وبسایت شهرداد مراجعه نمایید.